Potentiële sexpartnerscan

Soms vraag ik me af of het iets is waar ik me voor zou moeten schamen. Of het een afwijking is waar alleen ik aan lijd, of dat meer mensen hiermee kampen. De afwijking om overal, in elk gezelschap waar ik terechtkom, te scannen met wie ik het eventueel wel zou willen doen.
Bij het reclamebureau waar ik sinds enige tijd parttime als copywriter aan de slag ben, werken 50 personen. Daarvan vallen er 23 af omdat ze vrouw zijn. Van de 27 mannelijke collega’s zijn er een stuk of wat (veel) te dik, een stuk of wat (veel) te klein en een stuk of wat (veel) te jong. Er blijven er maar een paar over met wie ik het wel zou willen doen. Afhankelijk van mijn  stemming zijn dat er vier of zes. Die vijfde en zesde zijn fysiek niet mijn type, maar ik kan wel erg met ze lachen en dat is ook wat waard. Als ik eenmaal voor mezelf heb bepaald met wie ik wel en met wie ik niet, heb ik rust en leg ik me erbij neer dat ik het met deze vier of zes om verschillende redenen nooit zal doen.
Deze potentiële sexpartnerscan doe ik overal. Zelfs bij gelegenheden die daarvoor zeer ongepast zijn, zoals hypotheekbesprekingen en begrafenissen. Ik heb wel eens snotterend naar een dominee zitten luisteren die een aangrijpende grafrede sprak, terwijl ik me op een ander (lager) niveau afvroeg of er achter dat christelijke voorkomen misschien toch ook een geil beest school.
Omdat ik een vrouw ben, word ik ook beziggehouden door de vraag of ik bij een potentiële sexpartnerscan door een man wel bij de uitverkorenen hoor. Ik verplaats me in die man en kijk zogenaamd door zijn sexbeluste ogen het gezelschap langs. Heel vaak vind ik mezelf dan te oud, te lang of te plat in vergelijking met de rest. En al is de man in kwestie nog zo lekker en zou ik in principe best eens met hem tussen de lakens willen kruipen, als ik eenmaal geconstateerd heb dat ik waarschijnlijk niet op zijn lijstje zou staan, ben ik bij voorbaat afstandelijk tegen hem. ‘Dus jij moet mij niet? Nou, dan hoef ik jou ook niet, arrogante kwal!’
Terwijl die meneer misschien alleen maar een verkooppraatje kwam houden over een Cup-a-Soupautomaat. Ja ja, soep met ballen.Post a Comment


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>