Zijn lopers saai?

Zijn lopers saai? Ik stelde die vraag op een feestje waar twaalfeneenhalf van de vijftien aanwezige personen lopers waren. Ik stelde die vraag aan de enige twee nietlopers in het gezelschap, de twee bij wie ik me het meest op mijn gemak voelde.
We concludeerden dat lopers inderdaad saai zijn, als we ervan uitgingen dat het feestje een beeld gaf van de gemiddelde loper. Een gezellig en beschaafd feestje, waar vriendelijk en op niveau werd geconverseerd, waar geen luide boeren en seksistische grappen klonken, waar Spa Rood het won van Wijn Rood en waar de dunste draadnagels met elkaar in discussie waren over de beste methodes om af te vallen.
“Ik heb drie pocent”, zei Rolf tegen Koos. “En jij?”
“Bij de laatste meting kwam men uit op achttien procent”, antwoordde Koos. “Maar dat kon niet kloppen, dus ik heb via een andere methode een nieuwe meting laten doen, en toen kwam ik uit op dertien. Achttien procent! Waar zou dat dan moeten zitten?”Hij knabbelde voorzichtig aan een pinda.
“Hm,” peinsde Wiebrand hardop. “In je kont denk ik. Je hebt best dikke billen voor een man.”
Koos verslikte zich bijna in zijn pinda en keek verschrikt achterom naar zijn billen. “Dikke billen?” kraaide hij. “Wat vreselijk. Meen je dat? Ik moet écht een goed schema gaan volgen om gewicht kwijt te raken.” Hij schonk zichzelf nog een spaatje in en keek bedrukt voor zich uit.
Daar kwam Rens aangelopen, de gastheer van de avond. Hij voegde zich bij de draadnagels.
“Jij bent anders ook best vet”, beet Koos hem toe. Rens haalde onverschillig zijn schouders op, grijnsde en nam een toastje met brie. Het smaakte hem prima en de anderen keken kwijlend toe.
Brigitte, een Kate Bush-achtig meisje en overduidelijk een hardloopster, was intussen aangeschoven bij het sta-tafeltje waar ik met de nietloopsectie hing. “Er staat nog steeds “beginnend loopster” boven jouw column. Hoe kan het nou dat je al bijna anderhalf jaar beginnend loopster bent?” vroeg ze aan mij, terwijl ze minachtend haar neus optrok.
Ik moest het antwoord schuldig blijven en omdat ik bleef zwijgen, ging ze snel weer weg.
Ik keek de kamer rond. Veel knappe mensen, met mooie lijven. Intelligente, aardige, sportieve en verstandige mensen. Als de aarde bevolkt zou zijn met louter lopers, lagen wereldvrede en een gezond klimaat binnen bereik. Wat een paradijs zou het hier dan zijn! (Maar wel een heel klein beetje saai, misschien.)Post a Comment


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>